Bert Back, wie ben ik?

 Mijn verhaal begint op 24 januari 1964 om 11:45, het moment van mijn geboorte.

Ik kan rustig stellen dat mijn jeugd redelijk “bewogen” is geweest. In de eerste 12 jaar van mijn leven heb ik op 8 verschillende plaatsen gewoond: Middelburg, Scharendijke, Huizen, Raamsdonkveer, Amsterdam, Scheveningen, Rilland-Bath, Aruba, Rilland-Bath.
In de daaropvolgende 42 jaar is het iets rustig aan gegaan, nog 3x verhuisd. Via Middelburg en Kamperland naar Breda waar ik nu ruim 20 jaar woon. Door het vele verhuizen heb ik al vroeg in mijn leven geleerd om mezelf snel aan te passen aan elke situatie. 

Als kind was ik al erg gevoelig; ik zag en hoorde dingen maar dit werd niet serieus genomen. Als ik vertelde over wat ik zag werd dat telkens naar het rijk de fabelen verwezen en resulteerde in het afsluiten voor wat er allemaal binnenkwam en er zelfs angst voor krijgen. 

Daarnaast kon ik zelden naar feestjes aangezien ik ziek werd van alle energieën, maar ook dit werd afgewimpelt. Hierdoor raakte in gevecht met mezelf mezelf en de wereld – want als je niet gezien, gehoord en begrepen wordt werkt dat niet echt motiverend – en werd ik steeds introverter.

Jaren lang heb ik alleen maar gedaan wat de wereld van mij verwachte, braaf aangepast en vooral mezelf aangeleerd om maar niets te zeggen over wat ik voelde, want dat bleef en behoorlijk probleem dat voelen.

Toen ik ruim 20 jaar geleden via mijn vrouw in contact kwam met spiritualiteit begon alles geleidelijk aan te veranderen. Via Reiki, Astrologie en Tarot ging er een hele nieuwe (eigenlijk hele oude) wereld voor mij open en ben ik in een soort rollercoaster van ontwikkeling, bewustwording en groei terecht gekomen. Via allerlei cursussen en opleidingen ben ik nu op het punt dat ik als bewustwordingscoach, Soul Counseller en Eclectisch therapeut mensen echt kan helpen om verder te komen in hun leven. Zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak kan ik met mensen naar de bewustwording van de Ziel en de daaruit voortvloeiende Zielsmisssie.